Κατηγορίες

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

10+1 ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ!

Μικρά μυστικά ομορφιάς, κολπάκια και έξυπνα tricks που όλες με τα χρόνια είτε έχουμε ακούσει είτε έχουμε σκεφτεί οι ίδιες. Αυτό θα είναι το θέμα του σημερινού post. 
Και φυσικά, όποια έχει κάτι να συνεισφέρει στην γνώση και της υπόλοιπης παρέας, με πολύ ενδιαφέρον περιμένουμε να το διαβάσουμε κάτω στα σχόλια!
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν αυτή την σειρά των posts με 10+1 μυστικά για τα μαλλιά...


  1. Παλιό αλλά καλό. Αν έχετε πρόβλημα λιπαρότητας στα μαλλιά (όπως εγώ), αντί για dry shampoo, που είναι και δυσεύρετα και ακριβούτσικα, χρησιμοποιήστε λίγη ταλκ ρίχνοντας μια μικρή ποσότητα στις ρίζες, τρίβοντας για να απλωθεί το προϊόν και μετά χτενίστε με την χτένα σας για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα!
  2. Για τις κοπέλες με σκούρα μαλλιά πρόσφατα διάβασα κάπου την εξής παραλλαγή: λίγη ταλκ ή καλαμποκάλευρο ανάμεικτο  με σκόνη κακάο και μπουμ... dry shampoo για σκούρα μαλλιά!
  3. Επίσης, μία άλλη επιλογή θα ήταν οι πούδρες που χρησιμοποιούμε για να σετάρουμε το μακιγιάζ μας, τις γνωστές μας translucent powder που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν την περίσσια λιπαρότητα από το πρόσωπό μας, άρα και γιατί όχι και από τα μαλλιά μας;!
  4. 'Αλλο ένα κολπάκι για λιπαρά μαλλιά (το έχω ψάξει λίγο παραπάνω το θέμα, τι να κάνω;!) είναι να χρησιμοποιήσουμε τα μαντηλάκια απορρόφησης λιπαρότητας για το πρόσωπο, στις ρίζες των μαλλιών μας, για φρεσκάρισμα στη στιγμή όπου και αν βρισκόμαστε!!
  5. Για όγκο στα μαλλιά δοκιμάστε κατά το λούσιμο να βάλετε πρώτα το conditioner και μετά το σαμπουάν!
  6. Μετά το λούσιμο στεγνώστε τα μαλλιά σας με ένα t-shirt αντί για πετσέτα. Είναι πιο "ευγενικό" με τα μαλλιά και δεν τα φριζάρει!
  7. Για όσες βάφουν τα μαλλιά τους ένα έξυπνο τρικ για τα φρύδια είναι να βουτήξετε στη βαφή ένα βουρτσάκι από μάσκαρα (καθαρισμένο φυσικά!) και μετά να το περάσετε από τα φρύδια σας! No fuss, no muss!
  8.  Μετά τη βαφή καθαρίστε τυχόν υπολείμματα από πρόσωπο και αυτιά με λίγο λεμόνι στυμμένο σε βαμβάκι ή σε χαρτομάντηλο!
  9. Κάτι απλό που όμως δεν το έκανα πάντα: η κυματιστή πλευρά στα τσιμπιδάκια είναι αυτή που πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω. Έτσι κράτανε καλύτερα!
  10. Άλλο ένα tip για τα τσιμπιδάκια είναι να τα ψεκάζετε με λακ πριν τα βάλετε στα μαλλιά σας. Έτσι θα μένουν στη θέση τους σίγουρα!
  11. Και για το τέλος το αγαπημένο μου: ψεκάστε τη βούρτσα σας με το άρωμά σας ή με ένα body spray και χτενίστε τα μαλλιά σας. Με κάθε κίνηση των μαλλιών σας θα αναδύεται το άρωμά σας!!! 
  12.  
    Τα λέμε σύντομα με το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς...

1 σχόλιο :