Κατηγορίες

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΠΩΣ ΝΑ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΙΣ UGG ΜΠΟΤΕΣ ΣΑΣ- Τι να προσέξετε

Ο χειμώνας έρχεται και δεν μπορώ να σκεφτώ πιο ζεστό και άνετο ζευγάρι παπούτσια από τις Ugg μπότες. Μάλιστα πρόσφατα, όπως είχα μοιραστεί μαζί σας στο Instagram, έγινα για δεύτερη φορά κάτοχος ενός υπέροχου χρώματος ζευγαριού από την εν λόγω εταιρεία.



Και πραγματικά είναι η πιο κατάλληλη επιλογή για τις κρύες μέρες και (γιατί όχι) νύχτες του χειμώνα με ένα όμως πρόβλημα: τον χειμώνα οι ουρανοί ανοίγουν πολύ συχνά και το ύφασμα των Ugg δεν είναι αδιάβροχο, γεγονός που με απέτρεπε πολλές φορές από το να τις φορέσω τις βροχερές χειμωνιάτικες μέρες παρά τις τσουχτερές θερμοκρασίες που επικρατούσαν και που θα τις καθιστούσαν ιδανική επιλογή.

Το έψαξα λίγο όμως και ρωτώντας σε ένα ενημερωμένο τσαγκαράδικο έμαθα πως υπάρχουν ειδικά σπρέι με τα οποία μπορούμε να ψεκάσουμε το αγαπημένο μας ζευγάρι παπούτσια και αυτόματα να του παρέχουμε ένα πέπλο προστασίας όχι μόνο από τις σταγόνες της βροχής αλλά και από λάσπες και διάφορους άλλους λεκέδες! Και γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν σας πω ότι με αυτό το σπρέι μπορείτε να ψεκάσετε όλα τα σουέντ και καστόρινα παπούτσια σας!

Κατ' αρχήν να σας αναφέρω ότι για όσες κοπέλες μπορεί να ενδιαφέρονται, η ίδια η εταιρεία έχει στο εμπόριο (θα το βρείτε στα πολυκαταστήματα Attica αλλά σίγουρα και σε άλλα μέρη) ένα σετάκι καθαριστικών προϊόντων μαζί με ένα βουρτσάκι για την περιποίηση των Ugg παπουτσιών σας αλλά... κοστίζει γύρω στα 30 ευρώ όπου για την ποσότητα των σπρέι (περίπου 120 ml το καθένα) μου φαίνεται πανάκριβο!!! Γι' αυτό έγινε και η έρευνά μου για μία εναλλακτική λύση.

20141117_132551[1]
Εγώ ζήτησα λοιπόν από το κατάστημα ένα σπρέι αδιαβροχοποίησης για μπότες Ugg. Την πρώτη φορά που αγόρασα κάτι τέτοιο ήταν πριν από 4 χρόνια περίπου και ήταν το συγκεκριμένο σπρέι στη φωτογραφία το οποίο πάνω αναφέρει ότι "δίνει την μέγιστη προστασία από βροχή και λεκέδες λάσπης" και ότι είναι "κατάλληλο για μαλακά δέρματα και σουέντ". Η ποσότητά του ήταν στα 250 ml και η τιμή του στα 7 ευρώ περίπου.

 Πάνω στο μπουκαλάκι υπάρχουν συνήθως και οδηγίες χρήσης αλλά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τον τρόπο που εγώ προσέχω και προστατεύω τις μπότες μου: αρχικά θα πρέπει πριν χρησιμοποιήσετε το σπρέι, τα παπούτσια σας να είναι καθαρά. Αν πρόκειται για ένα καινούργιο ζευγάρι παπούτσια δεν έχετε πρόβλημα, προχωράτε στο επόμενο βήμα κατ' ευθείαν. Για τον καθαρισμό τους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μία απλή γομολάστιχα για να σβήσετε σημαδάκια και βρωμίτσες και έπειτα με μία μαλακή ή μέτρια οδοντόβουρτσα που θα την έχετε για αυτή τη χρήση αποκλειστικά, να βουρτσίσετε σε όλο το μήκος της μπότας για να ανασηκωθεί και να αποκατασταθεί το πέλος της. Έπειτα είστε έτοιμες να χρησιμοποιήσετε το σπρέι σας.

20141112_150417[1]Θα ήταν καλό να το κάνετε σε έναν ανοιχτό χώρο ώστε να μην εισπνέετε τις αναθυμιάσεις και να έχετε στρωμένες κάτω μερικές εφημερίδες. Έπειτα ψεκάζετε από μία απόσταση 20- 25 εκατοστών με σταθερές κινήσεις παντού, από τις σόλες μέχρι το πάνω μέρος της μπότας.


20141112_150415[1]Εγώ προτιμώ στο μπροστινό μέρος που μπορεί να λεκιαστεί πιο εύκολα και είναι πιο εκτεθειμένο σε βροχή και λάσπες, μετά από περίπου 15 λεπτά να ψεκάσω για άλλη μία φορά. Τέλος αφήνετε τις μπότες να αεριστούν για μερικές ώρες και πλέον μπορείτε άφοβα να τις φορέσετε σε όλες τις καιρικές συνθήκες!!!

20141112_150301[1]


20141117_140239[1]
Εγώ κάνω αυτήν την διαδικασία κάθε φορά που αγοράζω ένα καινούργιο ζευγάρι Ugg μπότες ή γενικά σουέντ παπούτσια και στο τέλος της σαιζόν, πριν τα αποθηκεύσω, τα καθαρίζω με τον παραπάνω τρόπο. Πριν την αρχή της χειμερινής περιόδου, τα ψεκάζω ξανά με το σπρέι αδιαβροχοποίησης και έτσι παραμένουν προστατευμένα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αν φορέσετε πολλές φορές τις μπότες σας με βροχή ή νιώθετε ότι το προστατευτικό στρώμα έχει αδυνατίσει, επαναλαμβάνεται την διαδικασία αυτή.

20141107_115248[1]
Πριν κλείσω αυτό το άρθρο να σας αναφέρω ότι πρέπει να προσέξετε το σπρέι που θα αγοράσετε να μην περιέχει κερί ή άλλη γυαλιστική ουσία. Από προσωπική εμπειρία σας αναφέρω πως φέτος που απευθύνθηκα σε τσαγκαράδικο ζητώντας σπρέι αδιαβροχοποίησης τονίζοντας ότι είναι για Ugg, μου έδωσαν το συγκεκριμένο στη φωτογραφία δίπλα, που έγραφε ότι γυαλίζει, ανανεώνει το χρώμα και προστατεύει από τη βροχή. Είχα μία αμφιβολία και επέμεινα για την καταλληλότητά του αλλά η κοπέλα ήταν βέβαιη όπως μου είπε. Όταν λοιπόν την άλλη μέρα έκανα χρήση, παρατήρησα έκπληκτη ότι έμεναν πάνω στο παπούτσι λευκά σημάδια τα οποία προερχόντουσαν από το κερί φυσικά. Προσπάθησα να τα τρίψω αλλά δεν έφευγαν. Ευτυχώς, επειδή οι επιφυλάξεις μου παρέμεναν, το χρησιμοποίησα στο παλιό μου ζευγάρι Ugg και όχι στο καινούργιο γιατί διαφορετικά θα είχα εξαγριωθεί ακόμα περισσότερο.

20141117_132524[1]
Τα λευκά σημάδια από τη χρήση του σπρέι

20141112_150512[1]Φυσικά ξαναπήγα πίσω στο κατάστημα διαμαρτυρόμενη, όπου η κοπέλα που μου το είχε πουλήσει απουσίαζε, αλλά ο ιδιοκτήτης για να με κατευνάσει μου κράτησε τις μπότες για να τους κάνει στεγνό καθάρισμα και μου παρήγγειλε το σπρέι το οποίο θα έπρεπε από την αρχή να μου είχαν πουλήσει αλλά μάλλον λόγω έλλειψης η πωλήτρια θεώρησε ότι και το άλλο θα έκανε την ίδια δουλειά...

Για να μην σας κουράζω, μετά το στεγνό καθάρισμα τα περισσότερα σημάδια έφυγαν, όχι εντελώς όμως, αν και ευελπιστώ ότι με τον καιρό θα εξαφανιστούν και όσα έμειναν. Επομένως να έχετε κατά νου το σπρέι που θα αγοράσετε να αναφέρει ρητά πάνω ότι είναι κατάλληλο για σουέντ και καστόρ υφάσματα αφού τα συγκεκριμένα δεν περιέχουν γυαλιστικές ουσίες που μπορεί να λεκιάσουν τα παπούτσια σας.


Αυτό ήταν το post για σήμερα, λίγο μακροσκελές αλλά θεωρώ πως όταν επενδύουμε σε ένα ακριβό ζευγάρι παπούτσια αξίζει να τα προσέξουμε λίγο παραπάνω και γι' αυτό ήθελα να σας εξηγήσω λεπτομερώς τις διαδικασίες. Ελπίζω να το βρήκατε χρήσιμο και να μάθατε κάτι καινούργιο και ενδιαφέρον! Μέχρι την επόμενη φορά λοιπόν σας φιλώ γλυκά!

1 σχόλιο :